Hallinnon- ja kuntatutkimuksen gradupalkinto 2022

22.9.2022

 Focus Localis ry ja Hallinnon Tutkimuksen Seura ry ja myöntävät yhdessä 500 euron arvoisen tunnustuspalkinnon parhaalle lukuvuoden 2021-2022 aikana valmistuneelle hallintotieteiden, kuntatutkimuksen tai niihin rinnastettavien oppiaineiden pro gradu -opinnäytetyölle.

PALKINTO:
Palkinto jaetaan Hallinnon ja Kuntatutkimuksen Tiedepäivillä 16.-18.11.2022. Palkintosumma on 500 euroa. Lisäksi palkinnon voittaja saa sekä  Focus Localis ry:n että Hallinnon Tutkimuksen Seura ry:n ilmaisen jäsenyyden kalenterivuodeksi 2023. Jäsenenä voittaja saa neljä kertaa vuodessa ilmestyvät tiedejulkaisut Focus Localis ja Hallinnon Tutkimus postitse kotiinsa veloituksetta.

MILLAISET TYÖT VOIVAT OSALLISTUA KILPAILUUN?
Voit ehdottaa palkittavaksi pro gradu -tutkielman, joka täyttää seuraavat kriteerit:
- Hallinto-, kunnallistieteiden tai niihin rinnastettavien oppiaineiden opinnäytetyö.
- Tutkielma on arvioitu vähintään arvosanalla 4 tai magna.
- Tutkielman tulee olla valmistunut lukuvuonna 2021-2022.
- Tutkielman kieli on suomi, ruotsi tai englanti.
- Läpinäkyvyyden vuoksi vain verkossa julkaistut tutkielmat huomioidaan kilpailussa.

KUKA VOI ASETTAA TYÖN EHDOLLE JA MITEN?
Ehdotuksen palkittavasta työstä voi tehdä opiskelija itse tai joku yliopiston tai oppiaineen edustaja opiskelijan suostumuksella. Työn voi asettaa ehdolle verkkolomakkeella osoitteessa  30.9.2022 mennessä.
Vain työt, josta on ilmoitettu kaikki pyydettävät tiedot ja toimitettu tarvittavat liitteet otetaan huomioon arvioinnissa.

TÖIDEN ARVIOINTI:
Arvioinnissa painotetaan tutkimuksen tieteellisen laadun lisäksi työn yhteiskunnallista relevanssia. Päätöksen palkittavasta työstä tekee asiantuntijaraati, jonka edustajat on nimetty Hallinnon Tutkimuksen Seuran johtokunnan ja Focus Localis ry:n hallituksen toimesta.

TIETOSUOJA:
Lue tietosuojaseloste tästä
Läpinäkyvyyden vuoksi kaikki kilpailuun ilmoitetut ja palkinnon saanut pro gradu listataan Focus Localis ry:n ja Hallinnon Tutkimuksen Seuran kotisivuilla.

Palkinnon saajan toivotaan kirjoittavan gradunsa pohjalta lyhyen blogitekstin yhdistysten verkkosivuille alkuvuodesta 2023.

LISÄTIETOJA:
Gradupalkinto: Henna Nurmi, hts.sihteeri(ät)ulapland.fi
Hallinnon ja Kuntatutkimuksen Tiedepäivät 2022: https://sites.uef.fi/hktp2022/ #HKTP2022
Focus Localis ry: https://www.focuslocalis.fi/ @focuslocalis
Hallinnon Tutkimuksen Seura: https://www.hallinnontutkimus.fi/ @HTseura