Meistä

Focus Localis ry on vuonna 1971 perustettu tieteellinen yhdistys, joka julkaisee yhdistyksen nimeä kantavaa tiedejulkaisua. 

Yhdistyksen tarkoituksena on alue- ja paikallishallinnollisen toiminnallisen kokonaisuuden ja sen eri alojen välisen yhteistoiminnan edistäminen toimimalla yhdyselimenä alue- ja paikallishallinnon eri yhteisöjen tutkimuslaitosten, tutkijoiden ja muiden alue- ja paikallishallinnon alaan kiinnittyneiden toimijoiden välillä. Tiedejulkaisun toimittamisen lisäksi yhdistys toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia  sekä harjoittamalla muuta alaa edistävää toimintaa. Suurin ja tärkein vuosittainen tapahtumamme on Hallinnon Tutkimuksen seuran kanssa yhteistyössä järjestettävät Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäivät. 

Yhdistys on toiminut aiemmin nimellä Kunnallistieteen yhdistys.

Focus Localis -lehti on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä tiedejulkaisu, joka on keskittyy alue- ja paikallishallinnon kannalta yhteiskunnallisesti merkittävään tutkimukseen.

Julkaisemme eri tieteenalojen tutkimusartikkeleita, jotka käsittelevät kuntien, alue- ja paikallishallinnon sekä paikallisuuden tutkimusta, ajankohtaiskatsauksia ja akateemisia puheenvuoroja, tieteellisten julkaisujen arvosteluja sekä lektioita.

Lehti on luokiteltu julkaisufoorumin tasoluokituksessa tasolle 1.

Julkaisu on luettavissa avoimessa sähköisen julkaisemisen palvelussa journal.fi. Paperilehteä julkaistaan sähköisen version rinnalla. Paperilehden saat liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Focus Localis on ilmestynyt aiemmin nimellä Kunnallistieteellinen aikakauskirja.