Focus Localis saa uuden toimituskunnan!

18.12.2021

Vuonna 2022 Focus Localis -tiedejulkaisun uutena päätoimittajana aloittaa Kirsi Lehto ja toimitussihteerinä Laura Perttola. Lehto on hallintotieteiden dosentti, jonka erityisalaa on julkisjohtaminen. Hän toimii yliopistonlehtorina Vaasan yliopistossa Johtamisen yksikössä. Perttola on julkisoikeuden yliopisto-opettaja niinikään Vaasan yliopiston Johtamisen yksiköstä. 

Tässä uuden toimituksen terveiset Focus Localiksen lukijoille:

Meille on kunnia päästä luotsaamaan perinteikästä Focus Localis -tiedejulkaisua. Jatkuvasti muuttuva kuntakenttä sekä alueelliset hallintorakenteet ja uudistuvat palvelut tarjoavat myös tulevaisuudessa paljon tutkittavaa. Haluamme jatkossakin tarjota laadukkaan julkaisukanavan, joka palvelee kunta- ja aluetutkimuksen tekijöitä ja tiedon käyttäjiä. Jatkamme jo aikaan saatuja hyviä käytänteitä, kuten avoimen julkaisemisen edistäminen, journal.fi: n hyödyntäminen sekä teemanumerot.

 Uusina käytänteinä haluamme toteuttaa ”Jutellaan julkaisemisesta” –webinaareja yhdessä Hallinnon Tutkimus-lehden toimituksen kanssa. Esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa pidettävät yhteiset tilaisuudet mahdollistavat alamme tieteelliselle julkaisemiselle lisää näkyvyyttä, palvelevat tutkijoiden tiedon tarpeita ja kannustavat julkaisemaan kotimaisissa julkaisukanavissa.

Kirsi Lehto ja Laura Perttola