Tapahtumat

Yhdistyksen näkyvin ja tunnetuin toimintamuoto ovat syksyisin järjestettävät kaksipäiväiset Kunnallistieteen päivät. Päivien teemat vaihtelet vuosittain ajankohtaisten kunta-aiheiden ja päivien pitopaikkakunnan mukaan. Perinteisesti Kunnallistieteen päivät keräävät yhteen noin 100-150 kunnallisista asioista kiinnostunutta tutkijaa, luottamushenkilöä, virkamiestä ja erilaisten yritysten ja yhteisöjen edustajaa.

Kunnallistieteen päivien lisäksi yhdistyksen perinteisiin kuuluvat kevät- ja syyskokousten yhteydessä järjestettävät ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvat seminaaritilaisuudet. Nämä lyhyet kevät- ja syysseminaarit ovat maksuttomia ja avoimia tilaisuuksia kaikille seminaarien teemoista kiinnostuneille.

Kevät- ja syysseminaarien lisäksi yhdistyksen toimintaan kuuluu oleellisena osana alan tutkimustoiminnan edistäminen. Kuntatutkimuksen edistämiseksi yhdistys järjestää keväisin kuntatutkijan seminaarin, jonka ensisijaisena tarkoituksena on tukea jatko-opiskelijoiden tieteellistä tutkimustoimintaa ja samalla toimia yhteistyöfoorumina kunta-alan tutkijoiden ja kuntakentän välillä.