Tapahtumat

Focus Localis ry pyrkii toimimaan yhteistyöfoorumina tiedeyhteisön ja käytännön kunta-alan toimijoiden välillä. Yhdistyksen toimintaan kuuluu myös oleellisena osana alan tutkimustoiminnan edistäminen.  Tarjoammekin tapahtumissamme kunta-alan ammattilaisille, päätöksentekijöille ja kaikille alasta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua ajankohtaiseen, yhteiskunnallisesti merkittävään tuoreeseen tutkimukseen. Tapahtumamme edistävät alan toimijoiden verkostoitumista ja vuorovaikutusta sekä tarjoavat tutkijoille mahdollisuuden esitellä työtään, löytää yhtymäkohtia muiden tekemään tutkimukseen sekä herättää tukimusta kehittävää ja eteenpäinvievää keskustelua niin tiedeyhteisön sisällä kuin käytännön toimijoiden kanssa.

Yhdistyksen näkyvin ja tunnetuin toimintamuoto ovat syksyisin järjestettävät kolmepäiväiset tiedepäivät, joiden teemat vaihtelet vuosittain ajankohtaisten aiheiden ja päivien pitopaikkakunnan mukaan. Perinteisesti tiedepäivät keräävät yhteen noin 100-150 alue- ja paikallishallinnon asioista kiinnostunutta tutkijaa, luottamushenkilöä, viranhaltijaa ja erilaisten yritysten ja yhteisöjen edustajaa. Viime vuosina Focus Localis ry on järjestänyt tiedepäivät yhdessä Hallinnon Tutkimuksen Seuran kanssa.

Alue- ja paikallishallinnollisen tutkimuksen edistämiseksi yhdistys järjestää tiedepäivien yhteydessä jatko- ja perustutkinto-opiskelijoille suunnatun prekonferenssin, jonka ensisijaisena tarkoituksena on  edistää jatko-opiskelijoiden tieteellistä tutkimustoimintaa sekä tukea alan opiskelijoiden opintotaivalta ja tutustumista hallinnon ja kuntatutkimukseen.

Tiedepäivien lisäksi yhdistys on järjestänyt kevät- ja syyskokousten yhteydessä ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia seminaaritilaisuuksia. Nämä lyhyet kevät- ja syysseminaarit ovat maksuttomia ja avoimia tilaisuuksia kaikille seminaarien teemoista kiinnostuneille.