Tapahtumat

Yhdistyksen näkyvin ja tunnetuin toimintamuoto ovat syksyisin järjestettävät kaksipäiväiset tiedepäivät, joiden teemat vaihtelet vuosittain ajankohtaisten aiheiden ja päivien pitopaikkakunnan mukaan. Perinteisesti tiedepäivät keräävät yhteen noin 100-150 alue- ja paikallishallinnon asioista kiinnostunutta tutkijaa, luottamushenkilöä, viranhaltijaa ja erilaisten yritysten ja yhteisöjen edustajaa.

Parin viime vuoden ajan Focus Localis ry on järjestänyt tiedepäivät yhdessä Hallinnon Tutkimuksen Seuran kanssa. Sama perinne jatkuu myös vuonna 2019.

Tiedepäivien lisäksi yhdistys on järjestänyt kevät- ja syyskokousten yhteydessä  ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia seminaaritilaisuuksia. Nämä lyhyet kevät- ja syysseminaarit ovat maksuttomia ja avoimia tilaisuuksia kaikille seminaarien teemoista kiinnostuneille.

Kevät- ja syysseminaarien lisäksi yhdistyksen toimintaan kuuluu oleellisena osana alan tutkimustoiminnan edistäminen. Alue- ja paikallishallinnollisen tutkimuksen edistämiseksi yhdistys on keväisin järjestänyt tutkijaseminaarin, jonka ensisijaisena tarkoituksena on tukea jatko-opiskelijoiden tieteellistä tutkimustoimintaa ja samalla toimia yhteistyöfoorumina tiedeyhteisön ja käytännöntoimijoiden välillä.