Focus Localis mediassa: Tiedejulkaisemisen avoimuus, kustannukset ja hyödyntäminen

Tutkimus ja raha ovat puhuttaneet suomalaisia viime päivinä paljon somessa, kun mm. Suomen Akatemian rahoitus on ollut tapetilla ja esimerkiksi #MinäTutkin on trendannut Twitterissä.

Mutta entä kotimainen tiedejulkaiseminen? Mitä se maksaa ja mitä se tuottaa? Tähän pureutuu uusi Tieteellisen Seurain Valtuuskunnan Vastuullinen Tiede
juttusarja #PuhutaanTiedeJulkaisemistesta. Juttusarjan toisessa osassa toinen päätoimittajistamme Anni Jäntti vastaa kysymyksiin tutkitun tiedon hyödyntämisestä, avoimesta julkaisemisesta ja tiedejulkaisemisen rahoituksesta kuntatutkimuksen näkökulmasta. Lue juttu TÄSTÄ

Focus Localis ry:lle on kunnia-asia tarjota luotettavaa ja avointa tutkimustietoa kuntia ja alueita koskettavista kysymyksistä kotimaisilla kielillä. Kuten Jäntti jutussa toteaa, tutkimustieto auttaa kuntia päätöksenteossa, mutta voi hukkua muuhun informaatiotulvaan. Tärkeä kysymys onkin, miten tutkimustieto voitaisiin saada tehokkaammin kuntapäättäjien ja viranhaltijoiden hyödynnettäväksi. 

Kommentointi on suljettu.