Kevätseminaari 2013

“Sote- ja metropoliuudistus – missä mennään?”

Kevätseminaari Kuntatalolla 22.3.2013.

KTYn kevätseminaarissa aiheista alustivat Kari Haavisto ja Jarmo Asikainen.

Aikaisempia kevätseminaareja:

“Kunnallisen itsehallinnon peruskivet”

Kirjan julkistusseminaari Kuntatalolla 31.3.2011

Kunnallisen itsehallinnon peruskivet -teoksen ovat toimittaneet professori Arto Haveri (Tampereen yliopisto), professori Jari Stenvall (Lapin yliopisto) ja kehitysjohtaja Kaija Majoinen (Kuntaliitto). Teos koostuu 30 artikkelista, joissa kunnallista itsehallintoa tarkastellaan niin kansalaisdemokratian, johtamisen kuin talouden kysymyksistä. Artikkelien kirjoittajat ovat kunnallisalan eturivin tutkijoita ja käytännön vaikuttajia.

Teokseen voit tutustua täältä. Teoksen voit ladata tai tilata Kuntaliiton kirjakaupasta.

“Kuntatalouden taantuma ja rakenneuudistus”

Kevätseminaari Tampereen yliopistolla 27.3.2009

Kevätseminaarissa oli paneelikeskustelu, jonka puheenjohtajana toimi yhdistyksen puheenjohtaja tutkimusprofessori Jari Stenvall. Paneelin jäseninä olivat tutkija Olavi Kallio, opiskelija Sanna Marin, taloussuunnittelupäällikkö Jukka Männikkö sekä johtava konsultti Pasi-Heikki Rannisto.

“Aluehallinto uudistuu – mihin suuntaan?”

Kevätseminaari Kuntatalolla 27.3.2008

Kevätseminaarin aiheesta alusti aluehallinnon uudistamishankkeen pääsihteeri Tapio Välinoro. Kuntakentän kommentin esitti kaupunginjohtaja Markku Lumio Vaasasta.

“Median valta kunnallisessa päätöksenteossa”

Kevätseminaari Kuntatalolla 28.3.2007

Seminaaritilaisuudessa puhuivat mediatutkimuksen professori Seija Ridell Turun yliopistosta, Aamulehden toimittaja Jukka Manninen ja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston viestintäpäällikkö Heikki Mäntykangas.

“Kulttuurin merkitys kunnan menestystekijänä”

Kevätseminaari Kuntatalolla 24.3.2006

Seminaarissa alusti Kimmo Kainulainen, joka väitteli aluetieteestä aiheella: “Kunta ja kulttuurin talous. Tulkintoja kulttuuripääoman ja festivaalien aluetaloudellisista merkityksistä”.

Kommenttipuheenvuoron esittivät kirjailija ja teatteriohjaaja Reko Lundan ja Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Pekka Timonen.