KTYn puheenjohtaja vaihtui

Kunnallistieteen yhdistyksen uusi toimintavuosi on pyörähtänyt käyntiin ja tulevia tapahtumia valmistellaan hyvää tahtia. Tänä vuonna yhdistys järjestää kansainvälisen tutkijaseminaarin ”PASCAL workshop on Cities Learning Together” Tampereella 12.-13.6.2014. Call for papers on jo avoinna, tervetuloa mukaan!

Syksyllä järjestetään jokavuotiset Kunnallistieteen päivät, jotka tällä kertaa kokevat hienoisen muodonmuutoksen. Seurailethan ilmoitteluamme, päivien ajankohta ja paikka paljastetaan lähiaikoina!

Olen aloittamassa puheenjohtajavuottani ja edellinen puheenjohtaja Risto Harisalo jättikin suuret saappaat täytettäväksi. Liian isoilla saappailla vaan tuppaa helposti kompastumaan, joten lappilaisena olen ajatellut viilettää mieluummin vinkkeleillä. Olen 34-vuotias rovaniemeläinen, ja tunnen itseni vahvasti kuntatutkijaksi. Olen väitellyt kaksi vuotta sitten henkilöstöjohtamisesta kuntamuutoksissa ja työuraa on yliopistolla takana 12 vuotta. Toimin tällä hetkellä hallintotieteen yliopistonlehtorina ja tutkimusintresseinä ovat erilaisiin paikallishallinnon muutosten konteksteihin kytkeytyen henkilöstö- ja tietojohtamisen kysymykset, osallisuus- ja vaikuttamiskanavat sekä johtamisen psykologia työyhteisöissä ja toimijaverkostoissa. Rovaniemellä viidelle uudelle alueelle laajentunut aluelautakuntatoiminta on kiinnostava tutkimuskohde. Osallistun myös Työsuojelurahaston rahoittamaan, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä toteutettavaan Inhimillisesti tehokas johtaminen –hankkeeseen.

Puheenjohtajana tavoitteenani on lisätä vuorovaikutteisuutta ja avointa keskustelua kuntatutkimuksen yhteydessä, niin tutkijoiden, kehittäjien kuin käytännön toimijoidenkin kesken. Yksi aktiivinen ja varmasti edelleen kasvava keskustelukanava on yhdistyksen Facebook-ryhmä – olethan sinäkin jo sen jäsen? Ryhmässä voit aloittaa kuntatutkimukseen liittyvän keskustelun, linkittää uutisen tai vaikkapa jakaa tietoa uusista tutkimusjulkaisuistasi.

Luonnollisesti tärkeimpiä foorumeita ovat kuitenkin tapahtumat, joista yhdessä hallituksen kanssa haluamme tehdä entistä kiinnostavampia kaikin puolin. Toivonkin sekä omasta, että hallituksen puolesta aktiivista osallistumista ja antoisia keskusteluja!     

Hanna Vakkala

KTY:n hallituksen puheenjohtaja

Kommentointi on suljettu.